SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Poděkování všem za SeniorCentrum Olomouc

Vzhledem k událostem posledních dní se i u nás v olomouckém SeniorCentru začaly šít ochranné pomůcky. Tradiční, ale i roušky s veselými motivy, které jsou velice oblíbené a klientům vykouzlí úsměv na tváři.

Co se v těchto dnech aktuálně u nás děje? Kdo by čekal nervozitu a stres, ten se mýlí. Naopak u nás vládne soudržnost a dobrá nálada, která je základem dobrého fungování, ať je to kdekoli.

Naše aktivizační pracovnice se kromě šití roušek pustily také do úplné novinky a to Skype video hovorů pro klienty a jejich rodiny. Objednávek je opravdu hodně. Tyto hovory mají na naše klienty až blahodárné účinky a o jejich rodinách ani nemluvě. Zároveň jsme zakoupili velké, dřevěné šachy, kdy klienti v malých skupinkách rozehrávají své partie. Jiné skupinky hrají karty a oblíbené Člověče nezlob se.

Více než jindy probíhají v rámci aktivizací individuální návštěvy na pokojích našich klientů. Zpíváme, tvoříme, čteme, ale hlavně komunikujeme a to je v těchto dnech naprosto nejdůležitější.

Aktivizační pracovnice se v rámci udržení dobré nálady neváhají vydat do našeho  SeniorCentra také o víkendech, kdy jim doprovod dělají jejich čtyřnozí přátelé se studeným čumákem. A to je teprve veselo.

Co nás v tyto dny moc potěšilo, je pomoc ze strany rodinných příslušníků a organizací, které nám nabídly pomoc. Rádi bychom tímto poděkovali za krásné roušky a to paní Fojtové (dcera naší klientky), členům Moravského divadla, dále Lukáši Červenkovi a Lucii Mlynářové a Olze Shaaban Zemčákové. Za zapůjčení šicího stroje děkujeme Ivetě Michňákové.

V těchto dnech jsou pro nás a naše seniory důležité vitamíny. Tímto děkujeme olomouckému NH collection Olomouc Congress za ovoce a zeleninu, kterou našemu SeniorCentru darovali.

Děkujeme i všem, kteří nabídli v těchto těžkých chvílích jakoukoliv pomoc. Moc si toho vážíme.

Předchozí článekDalší článek