SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Mořské ryby ochutnávali v SeniorCentru Olomouc

 

Beseda s ochutnávkou na téma Rozmanité chutě moří, která se konala dopoledne 24. června v domově SeneCura v Olomouci, měla velký úspěch. Účastníci díky Bc. Lucii Zemčákové, retail store manager firmy Ocean48, poznali mořské i sladkovodní ryby, ale i rozmanité plody moře. Je čas dovolených a během této přednášky jsme se prostřednictvím mořských vůni ocitli v přístavu na rybářském trhu.

Slečna Lucie všem ukázala sladkovodní i mořské ryby, například hejka – mořskou štiku, maso ze žraloka, chobotnici či velkého lososa z Norska, kterého před diváky i profesionálně vyfiletovala.

Také jsme si povídali o prospěšnosti konzumace ryb pro lidský organismus. Měli jsme možnost ochutnat uzeného mečouna a zhlédli jsme i dokument o velice náročném lovu těchto velkých ryb. Dále jsme si pochutnali na salátu z chobotnic, krevet, tuňákové a lososvé pěny. Některým klientům chutnalo opravdu velmi, že se hlásili o přídavek.

Společně jsme zavzpomínali na léto a čas dovolených, které země jsme s rodinami navštívili a jak jsme ryby připravovali k obědu my. Moc děkujeme a už nyní se těšíme na další setkání se slečnou Lucií, která přislíbila další zajímavé povídání s ukázkou exotických ryb, jako je kambala či ropušnice.

 Další článek