SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Zahradní slavnost v SeniorCentru Olomouc

Dne 14. 6. proběhla v odpoledních hodinách v prostorách naší krásné zahrady všemi očekávaná zahradní slavnost, tentokrát na téma Světové muzikály a filmové melodie. Výborná kuchyně v řeckém stylu, chlazené nápoje všech druhů a hlavně skvělá zmrzlina zpříjemnili velice teplé a slunečné odpoledne. I přes velké horko dorazila spoustu návštěvníků z řad rodinných příslušníků našich klientů, ale i dalších hostů a našeho personálu. Celou slavnost zahájilo TRIO MVM ve složení Martin Dajč, ředitel našeho SeniorCentra Vítězslav Rychlý a náš úžasný šéfkuchař Martin Závodný. Jejich vystoupení sklidilo tak obrovský aplaus, že museli své vystoupení opakovat. Poté pan ředitel zahájil oficiálně celou slavnost a přivítal všechny přítomné. Velký dík patří také oblastní ředitelce Ing. Věře Husákové za krásná slova a uvítací řeč, a hlavně za podporu, kterou projevila všem účinkujícím. Krásné vystoupení mažoretek pak bylo důstojným zahájením celého odpoledne.

Až k slzám všechny dojalo vystoupení Titanik plné emocí a úžasných hereckých výkonů, které zhlédlo na youtube již mnoho sledovatelů. Na pódiu se potkali herci všech věkových kategorií, od 4leté dívenky až po našeho klienta, kterému je nyní 95 let. Když poté zazněla skladba z muzikálu Rebelové ŠŠŠ a naši zaměstnanci něžného pohlaví předvedli taneční vystoupení, diváci si poklepávali nohou do rytmu a všem se objevil úsměv na tváři. Temperamentní „cikánky“ s vystoupením Cikáni jdou do nebe zvedly ze židlí snad úplně všechny.

Velké finále patřilo světovému muzikálu Hair/Vlasy od Miloše Formana, kde vystupující upozornili na nutnost porozumění mezi lidmi a nesmyslnost válek. Banda 12 členů hnutí hippies a pět vojáků, chystajících se do války ve Vietnamu, které ztvárnili naši klienti – muži, dojala opravdu všechny.

Na vystoupeních se podíleli jak klienti, tak personál našeho domova. „Bylo mi ctí se takové úžasné akce účastnit,“ znělo z úst personálu, který poctivě a pravidelně chodil i ve svém volném čase nacvičovat. Trénink se vyplatil. Nádherné odpoledne plné dobrého jídla a úžasných výkonů se všem návštěvníkům moc líbilo. Na závěr promluvila paní docentka Jarmila Malinská – klientka našeho SeniorCentra – za všechny poděkovala za perfektní péči a starost a zmínila také, jak je tato práce náročná. Ocenila chutnou kuchyni a poděkovala za bezchybnou přípravu tak krásného odpoledne.

Děkujeme a vážíme si vašich slov, tohle je ta největší odměna. Tak zase za rok na viděnou.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=qqVR5Nn2p3o[/embedyt]

 Další článek