SeneCura SeniorCentrum Olomouc

První letošní splněná přání v Olomouci

V rámci programu skupiny domovů SeneCura „Splněná přání“ ani v letošním roce nezahálíme a úsměv na tváři jsme vykouzlili hned několika našim klientům.

7.3. 2019 jsme se společně s našimi klienty vypravili na prohlídku Katedrály svatého Václava nedaleko centra města Olomouce. Tato památka je nejnavštěvovanějším místem nejen pro občany Olomouce, ale především pro turisty ze zahraničí. Novogotická stavba s druhou největší věží v České republice je právem označována za národní kulturní památku. Věž dosahuje výšky 100 metrů. V katedrále je umístěno několik zvonů, přičemž nejtěžším je 8130 kg vážící zvon S. Václava. Roku 1306 byl u katedrály zavražděn Václava III. Jako poslední z rodu Přemyslovců.

Atmosféra tohoto místa je nepopsatelná, všem doporučujeme tuto památku navštívit. Prohlídku interiérů katedrály jsme si moc užili. Společně jsme se také pomodlili v malé kapli. Na závěr jsme zapálili svíčky, jako vzpomínku na naše blízké. Dojmy a zážitky jsme si pak spolu vyprávěli v nedaleké kavárně Dolce Vita, kde jsme si pochutnali nejen na voňavé kávičce, ale i na domácím štrúdlu.

Další přání klientky bylo navštívit OC Haná, kde probíhala výstava mladých umělců. Společně s klientkou jsme nakoupili různé pochutiny, zhlédli výstavu a navštívili vyhlášenou cukrárnu Ice Caffé. Další klientka si přála samé dobroty a vaječný koňak. To vše jsme rádi splnili.

Tento nádherný projekt těší nejen klienty, ale i nás zaměstnance. Vidět spokojenost, radost a nadšení našich klientů je největší odměnou. Už nyní se těšíme na další splněná přání v našem domově v Olomouci.

 Další článek