Liberecký a Královéhradecký týden v SeniorCentru Olomouc
Během gurmánských týdnů v dubnu jsme zavítali do Libereckého a Královéhradeckého kraje. V rámci jídelníčku mohli klienti ochutnat z regionálních jídel např. krkonošské kyselo, vepřové dráčky se žemlovým knedlíkem, rozcuchanou nevěstu, šprachandu nebo hubník.
Během Cestománie těmito kraji jsme si připomenuli také spoustu turisticky zajímavých míst, jako jsou např. Krkonoše, Trosky, Sychrov, Opočno… Někteří klienti rádi zavzpomínali, která místa sami navštívili a shodli jsme se, že jsou to krásné kraje nejen přírodou, ale i historií a turistikou. Zážitky nám také oživil televizní dokument Karavanem po Česku, kde zrovna zmíněné kraje navštívil moderátor A. Háma.
A pro naši dopolední ochutnávku jsme zvolili regionální výrobky – hořické trubičky v několika příchutích, pivo z tamního pivovaru Svijany a od libereckého výrobce Kitl Syrob s mátovou příchutí.