SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Duo Ruggieri v SeniorCentru Olomouc

Po roce se mohli naši klienti SeniorCentra Olomouc opět potěšit pěveckým a tanečním vystoupením DUA Ruggieri. Pro velký úspěch tento manželský pár v našem domově vystupoval již potřetí.

Zaznělo zde několik známých italských, španělských a francouzských písní v podání italského operního tenoristy (sólisty) Giancarla Ruggieri. Tento hudební umělecký zážitek byl obohacen baletním vystoupením paní Soni Ruggieri.

Rádi bychom vás ale také s našimi významnými hosty seznámili lépe. Giancarlo Ruggieri se narodil ve Ferraře v Itálii. Absolvoval studium zpěvu ve Státní konzervatoři v Pescaře. Od září 1988 do prosince 1990 byl členem operního sboru v Operním divadle v Montpellier a současně začal sólistickou kariéru, která vedla k vystupování na koncertech, oratoriích a operních představeních v mnoha městech (Montpellier, Paříž, Toulon, Dijon, Besancon, Strasbourg atd.). V českých a slovenských divadlech pravidelně zpíval jako stálý host v Banské Bystrici, Košicích, Bratislavě, Brně, Olomouci, Českých Budějovicích, Státní opeře Praha, Liberci a Ústí nad Labem. Účinkoval také v Ostravě a Plzni.

Jeho manželka Soňa Ruggieri se narodila v Ústí nad Labem. Studovala klasický tanec u paní Veselinovičové. Poté nastoupila do baletního souboru Severočeského divadla Ústí nad Labem, kde během šesti let svého působení účinkovala ve více než 400 představeních. V letech 2006 – 2011 žila v Itálii, kde spolupracovala s více soukromými tanečními soubory a vyučovala ve dvou tanečních školách.

 Další článek