SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Koník Emil pomáhá v SeniorCentru Olomouc

„No pojď, pojď, Emile, ty můj maličký kamaráde…“ pobízí k procházce po zahradě Emila klientka paní Helena Fingerová, když míjejí naše bylinkové záhonky, které Emila na první pohled zaujaly.

A kdože je vlastně Emil? Malý poník plemene Falabella, který si po několika málo minutách v našem olomouckém SeniorCentru získal snad úplně každého z přítomných, od sestřiček, přes pana správce až po naše usměvavé klienty, kteří se na něj tak těšili.

Krásné to dopoledne nejen s Emilem, ale také klisnou Romankou a želvou Tomášem, kteří s Emilem přicestovali, jsme mohli strávit díky organizaci JEŽÍŠKOVA VNOUČATA, kterým bychom touto cestou rádi moc poděkovali, za možnost této neobyčejné návštěvy, jež nás zalila vlnou zvířecí lásky!

Díky oběma miniaturním poníkům se naše tváře nezbavily úsměvu ani na vteřinu a i uvnitř našeho SeniorCentra na pokoji paní Zukalové tomu nebylo jinak. Překvapení v jejích očích, vzápětí radost a na závěr slova díků, která zahřála na srdci „Děkuji, děkuji Ti, že jsi přišel také za mnou.“

Ano, Emilovi se to podařilo i u nás… rozdávat úsměvy, zanechat na nás nejen vůni koňské hřívy, ale i nezapomenutelné okamžiky, na které budeme dlouho společně vzpomínat.

Děkujeme tobě, Emile, tvé majitelce Veronice Šrankové, koňské parťačce Romance a želvě Tomášovi za to, že jste si nás vybrali a těšíme se na Vás všechny zase někdy příště!

 Další článek