SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Čokománie pro opravdové gurmány SeniorCentra Olomouc

Čokoládu miluje snad každý. A i u nás v olomouckém SeniorCentru se milovníků této kakaové sladkosti najde opravdu víc než dost. Využili jsme tedy nabídky uspořádat čokoládové dopoledne plné nejen ochutnávek nejkvalitnějších belgické čokolády. O čokoládě jsme se toho v tento den dozvěděli spoustu – od historie, přes její výrobu, druhy, vliv čokolády na lidské zdraví až po využití jak v gastronomii, tak kosmetickém průmyslu.

Společně jsme během příjemného povídání mohli ochutnat okolo 15 nejrůznějších druhů čokolády! Počínaje pralinkami, čokoládovými lanýži, višněmi v čokoládě až po poněkud netradiční čokoládu s mátou či chilli. Nestačili jsme se divit, jak velké rozdíly mezi jednotlivými druhy čokolády mohou být. Jedna z přítomných klientek, paní Marie, při ochutnávání chilli čokolády řekla: „Netušila jsem, že někdy ochutnám čokoládu, která má pálivou chuť a přesto je tak lahodná!“

A jelikož čokolády není nikdy dost a v rozumné míře je pro naše zdraví prospěšná, tak jsme se rozhodli si ji nakoupit do zásoby anebo ji moci použít jako dárek pro naše blízké.

Tato příjemná akce plná zajímavých informací a gurmánských zážitků splnila všechna naše očekávání. Dle pozitivního hodnocení a slov chvály našich klientů bude více než „nutné“ tuto akci brzy zopakovat.

 Další článek