SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Světový den oceánů v SeniorCentru Olomouc

Není nám lhostejná důležitosti moří a oceánů, ať už pro nás, naši planetu a celkové klima na Zemi. V rámci Světového dne oceánů jsme se tedy na život v oceánech a mořích zaměřili o to více.

Vybrali jsme si několik zástupců z řad ryb a plodů moře, se kterými jsme se rozhodli nejen blíže seznámit, ale rovnou je i ochutnat! Máme ryby rádi a víme, že jsou nejen chutné, ale především velmi zdravé. A abychom si dopřáli opravdu kvalitní a čerstvé ryby, rozhodli jsme se oslovit prodejnu ryb Ocean48, která ručí za 100% čerstvost a výbornou chuť svých produktů.

Je libo uzený divoký losos, chobotničkový salát, krevetový koktejl, mečoun, uzený tuňák či tuňákový salát? A právě tuňákem jsme naše nejen ochutnávkové dopoledne zahájili. Tuňáka, který je bohužel v současné chvíli na pokraji vyhynutí, všichni dobře známe. Na čerstvé bagetce jsme ochutnali výborný tuňákový salát a posléze také plátky tuňáka uzeného. Další na řadě byl mečoun, jehož maso málokdo z nás dosud ochutnal a shodli jsme se, že je to opravdová lahůdka. Lososa, jakožto bohatý zdroj omega 3, jsme vyzkoušeli jak uměle odchovaného, tak divoce žijícího a rozdíl jsme shledali hned na první pohled, a to v barvě a poté i v chuti.

Pravdou je, že jakmile došlo na ochutnávku chobotničkového salátu a krevetkového koktejlu, vůní která se linula jídelnou, jsme si začali připadat jako na dovolené u moře. Jako třešničku na dortu jsme si pro klienty připravili ochutnávku mořských řas Wakame, které jsou nabité vitamíny a minerály.

Potlesk a poděkování za nevšední ochutnávky nás ze strany klientů velice potěšil a jsme rádi, že většina sebrala odvahu vyzkoušet již zmíněnou chobotnici nebo třeba mořskou řasu.

 Další článek