SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Týdenní report ze SeniorCentra v Olomouci

Dnes jsme se rozhodli, že se s vámi podělíme, možná i trochu chaoticky, co se u nás událo během týdne. A nebylo toho málo. Kde tedy začít?

Deset našich klientů se přihlásilo do křížovkářského klubu, kde až do konce června budou soutěžit o krásné ceny. Každý týden vyluští soutěžní křížovku a současně se společně scházejí, Setkání probíhá pravidelně každý čtvrtek. Tentokrát jedna z členek pohostila ostatní, a to domácími věnečky ku příležitosti svých narozenin.

Jiná skupinka se zase schází na chodbě našeho domova, kde naše klientka, paní Zdenka Špundová, předčítá ostatním klientům Erbenovu Kytici.

V reminiscenční místnosti, která je zařízena přesně ve stylu 70. až 80. let, se sešli dva nejstarší obyvatelé našeho domova pan Ing., Arch.  Mojmír Látal a Ing. Arch. Karel Typovský,  jsou to totiž bývalí kolegové z práce, a tak si opravdu měli co povídat. Při setkání jsme pánům servírovali vychlazené pivečko a nechyběl malý zákusek.

Také jsme společně oslavili Den Matek, v rámci kterého jsme si připomněli historii tohoto svátku, zavzpomínali na naše maminky a také na roli maminky pro naše děti. Celým dopolednem zněly krásné básně o maminkách a největším klenotem byla ručně psaná, 100 let stará úvaha nad osobností a rolí matky. Slzičky dojetí nechyběly. Ke kávičce se šlehačkou a čokoládové roládě nám potom zazpíval Andrea Bocelli ty nejkrásnější operní árie.

Celý prvomájový týden u nás završila Mše svatá pod vedením Otce Antonína. Přání klidných dnů jsme podpořili společnou modlitbou za nás všechny.

 Další článek