SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Slavnostní zahájení výstavy „Políbení múzou“

Již delší dobu jsme přemýšleli, jak bychom mohli zvelebit interiér našeho SeniorCentra Olomouc, a to dlouhou spojovací chodbu mezi dvěma budovami.

Oslovili jsme tedy naše klienty, kteří se s respektem a s citem pustili do práce. Hlavním cílem bylo vytvořit obrazy za pomocí různých výtvarných technik bez použití štětců. Houbičky na nádobí, stará bublinková fólie, lepicí páska či vatové tyčinky sloužící k čištění uší a hlavně vlastní ruce a prsty, to byly nástrojem našich umělců.

Postupně vzniklo 11 uměleckých děl s názvy například: “Promarněná naděje”, “Kouzlo okamžiku”, “Nadechni se” či “Kávový dýchánek”. Nic už tedy nebránilo tomu jednotlivá díla nainstalovat a slavnostně představit všem obyvatelům našeho domova včetně personálu.

Na slavnostní vernisáži nechybělo úvodní slova pana ředitele Vítězslava Rychlého, který s obdivem složil umělcům poklonu a poděkoval všem zúčastněným.

Na chodbě našeho domova se poprvé v historii sešlo tak velké množství návštěvníků, kteří ale současně dodrželi patřičné rozestupy a opatření. Umělci se vyjádřili k postupům své tvorby a návštěvníci byli až dojati, tím co naši klienti dokázali. Padly i návrhy a prosby, zda jim obraz neodprodáme.

V průběhu výstavy bylo podáváno jako přípitek šumivé Prosecco a pan ředitel předal každému růži.

Již nyní se moc těšíme na okamžik, kdy se otevře všem lidem náš domov a budete moci tuto ojedinělou a unikátní výstavu spatřit na vlastní oči.

 Další článek