SeneCura SeniorCentrum Olomouc

První měsíc nového roku v SeniorCentru Olomouc

Do nového roku vstupujeme s nejistotou, ale i s nadějí. Věříme, že tento rok bude pro všechny lepším, a proto jsme na Nový rok nezaháleli. A co se tedy u nás v SeniorCentru Olomouc nyní děje?

Klient našeho domova, pan František Moudrý, si dal předsevzetí, že oživí všechny květiny na pokoji a to se mu také daří. Nádherná vánoční hvězda již zmohutněla a odměnila pana Moudrého novými květy.

Další se rozhodli trénovat pravidelně chůzi, s jejímž tréninkem jim pomáhá naše fyzioterapeutka Katka. Jiné dámy se zase pravidelně schází u společenských her jako je Bingo a Člověče, nezlob se!. Také se v menších skupinkách pravidelně scházíme u klavíru, kde společně zpíváme. Nálada je výborná.

Někteří v tomto roce oslavují svá životní jubilea, například Pan Vysloužil, který jej oslavil společně se svými přáteli. Nechyběl krásný dort a přípitek. Společně poseděli do pozdních odpoledních hodin.

Ani rodinní příslušníci nezapomínají na své rodiče a posílají jim dárky. Krásnou květinu k narozeninám od své dcery obdržela například paní Cvrčková, klientka našeho domova. Nechyběl ani přípitek a aktivizační pracovnice zazpívaly narozeninovou písničku. Dcera se zapojila přes videohovor a paní Cvrčková byla moc ráda.

Zároveň jsme popřáli všem našim dalším lednovým oslavencům, a že jich bylo. Hodně zdravíčka a pohody.

Videohovory s rodinami stále pokračují a jsou oblíbenou formou kontaktu, tak jako hovory“ přes okno”, kdy se rodina se svými blízkými vidí.

A co plánujeme? Velice oblíbenou aktivitou je malování na velká malířská plátna, kde společně znázorňujeme například pocity a emoce. Pomocí různých výtvarných technik vznikají zajímavá výtvarná díla, která budou následně zdobit naše chodby.

Moc se těšíme, až budete moci tuto výstavu zhlédnout také. Tak brzy na viděnou.

 Další článek