SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Aktuální dění a připravované akce v SeniorCentru Olomouc

Co se právě nyní děje v našem SeniorCentru v Olomouci? A co připravujeme?

Víme a plně si uvědomujeme, že momentální situace není vůbec lehká, hlavně pro naše klienty, rodinné příslušníky a v neposlední řadě pro personál, který se všemožně snaží, aby vzniklá situace byla pro nás všechny snesitelnější, a za to jim obrovský dík. Velké díky patří i vám rodinným příslušníkům, za pochopení a trpělivost a hlavně vaši úžasnou podporu, která je v těchto dnech moc potřeba. Děkujeme i za dárečky, které nám vozíte. Vitamíny, sladkosti, krásné věnečky nebo třeba drogérii. Moc si toho vážíme.

Již v první vlně jsme zvládli nejnovější technologie, které i nadále využíváme pro kontakt s rodinnými příslušníky a jde nám to všem skvěle. Skype hovory, video hovory, aplikaci WhatsApp již máme v malíčku. A také se začaly psát klasické dopisy, které také dělají našim klientům radost. Děkujeme za ně.

A co děláme, když si zrovna nepovídáme s vámi? Malujeme obrazy, prohlížíme fotografie a vzpomínáme na vše, co jsme prožili. Také již vyrábíme adventní věnce – fotografie z tvorby zveřejníme později po našem malém interním jarmarku. Šikovné ruce našich klientů totiž vytvořily přenádherné vánoční věnce a svícny. Hrajeme karty, luštíme křížovky a hlavně trénujeme paměť a cvičíme. Všechny tyto aktivity nyní probíhají vzhledem k situaci individuálně.

Již se blíží Mikuláš, kterého společně vyhlížíme. Těšíme se i na anděly a jako vždy na zlobivého čerta.

Dne 9. prosince v 16:00 slavnostně a společně rozsvítíme vánoční strom, který bude umístěn v naší zahradě. Tento slavnostní akt podkreslí koncert úžasných hráčů na dechové nástroje s pásmem koled.

A možná přiletí i andělé, kteří svými křídly rozzáří zahradu pod našimi okny. Ale pssst, to je překvapení. Pokud půjdete kolem, zastavte se na chvíli, alespoň za plotem a symbolicky držte zapálenou svíčku naděje. Naši klienti budou u oken a vaši podporu uvidí a jistě všem zamávají.

Držme si společně palce a věřme, že už bude jen lépe!

 Další článek