SeneCura SeniorCentrum Olomouc

"Univerzita čtvrtého věku" v SeniorCentru Olomouc

Mezinárodní den Alzheimerovy choroby připadá každoročně na 21. září. Alzheimerova choroba (demence) je degenerativní onemocnění mozku, při kterém ubývají mozkové buňky a vyhasínají jejich funkce.

 

V SeniorCentru v Olomouci se snažíme o co nejvyšší kvalitu života našich klientů a udržování jejich soběstačnosti. Našim hlavním úkolem je nenechat jejich mozek dlouho zahálet. K tomu jsou určeny právě aktivizační činnosti, které provádíme pravidelně. Jde o trénink kognitivních funkcí, reminiscenci, arteterapii a další.

V rámci snahy o neustálou činnost mozku jsme před třemi roky zahájili studium na naší „Univerzitě čtvrtého věku“, kde se naši „ studenti“ věnují studiu českého jazyka, matematiky, zeměpisu, přírodovědy, historii a dalším zajímavým oblastem poznání. Do našeho studia se zapojují i externí vyučující z řad lékařů, učitelů ze základních škol.

Po delší vynucené studijní pauze jsme opět zahájili výuku a radost studentů byla obrovská. První hodinu jsme vypracovali opakovací test, abychom zjistili, co jsme si zapamatovali a co zapomněli. Test dopadl velice dobře a již dnes nás čeká další studentské setkání při hodině historie města Olomouci.

Nenechte proto své mozky dlouho odpočívat a zkuste například občas vyluštit křížovku či osmisměrku. Držte nám palce, ať naši studenti z III. ročníku v květnu úspěšně složí závěrečnou absolventskou zkoušku. Hodně zdravíčka vám všem!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5cVRf24ojPs[/embedyt]

 Další článek