SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Tvorba věnců a obrazů v SeniorCentru Olomouc

V současné době dokončujeme společně s klienty našeho SeniorCentra Olomouc „ zakázku“ pro jednu taneční skupinu v Olomouci, a to výrobu látkových střapatých věnců. S výrobou věnečků nám rádi pomohli i muži a šlo jim to parádně.  Tyto věnce budou součástí kostýmů tanečnic, které v nich budou vystupovat s lotyšským tancem. Tanečnice nám za odměnu přijdou zatančit tento, ale i jiné tance. Moc se těšíme.

 

Dokázali byste vyjádřit své emoce pomocí barev a prstů? Naši klienti ano! Dvě skupinky po čtyřech a plátna 1 x 1m. To stačilo na to, aby na každém plátnu současně tvořila čtveřice umělců z řad našich klientů.

Zadání prvního obrazu znělo: oheň, voda, země a vzduch.

Všichni se pekelně soustředili a pomocí barev a svých prstů vytvářeli neuvěřitelné a krásné obrazce. „Tak tohle se nám opravdu podařilo!” řekla s úsměvem ve tváři paní Soňa Kosíková, klientka našeho domova a my jí mohli dát jen za pravdu.

Zadání druhého obrazu znělo: smutek, štěstí, dětství a podzim života.

I toto zadání zvládla další čtveřice na jedničku. Štěstí plné jemných a veselých barev, smutek a nenávist autorka vyjádřila tmavě fialovou, černou, červenou či černou barvou. Dětství plné radosti vyjadřovala bledě modrá, růžová a žlutá. Podzim života, který vypracovala paní Zora Běhalová, zase krásně zachycoval moudrost a rozvahu stáří, klid a pohodu.

Tyto obrazy se nyní připravují a budou umístěny v prostorách našeho domova, kde je budou moci zhlédnout i ostatní klienti, personál a rodinní příslušníci.

Budeme se těšit, čím nás naši šikovní klienti překvapí příště!

 Další článek