SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Oslava výročí svatby v SeniorCentru Olomouc

Manželé Látalovi, naši klienti, oslavili dne 24. července 2020 krásné životní výročí, 72 let společného života.

Pan Látal své milované ženě objednal kytici rudých růží a zaměstnanci SeniorCentra Olomouc pro jubilanty přichystali společný sváteční oběd, který připravili v naší úžasné kuchyni. Servírovala se polévka, silný domácí vývar s nudlemi, a kuřecí přírodní medailonek s bramborovo-mrkvovým pyré. Jako dezert se podával teplý čokoládový fondán plněný lesním ovocem. Tento sváteční oběd se neobešel bez přípitku lahodným bílým vínem.

Pan Látal při této příležitosti také zavzpomínal na první setkání se svou milovanou Aničkou: „Byli jsme tenkrát parta, tři kluci a tři holky. Já a má žena jsme byli v té době nezadaní a naše společná kamarádka z této party nás dala dohromady a za to jsem ji vděčný. Zrovna byl Mikuláš roku 1946.“ Po téměř dvouleté známosti si potom řekli své ANO dne 24. července 1948 v kostele Nové sady v Olomouci. „Manželka si dala 6 dlouhých týdnů na rozmyšlenou a na závěr mě překvapila svým ANO poskládaným z malých srdcí,“ zasněně a s úsměvem vzpomíná pan Mojmír.

Svépomocí postavili dům, ve kterém 50 let žili. Za dobu manželství společně vychovali dvě děti, dceru a syna.

A recept na spokojené manželství? „Mít porozumění jeden pro druhého, umět ustoupit, nestát si za každou cenu na svém a pak je společný život zalitý sluncem,“ poradil pan Látal. Také je podle něj důležité mít společné zájmy, koníčky. U manželů Látalových to byly koncerty a divadlo.

Za celou společnost SeneCura přejeme ještě mnoho krásných společných chvil.

 Další článek