SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Pečení domácího štrúdlu v SeniorCentru Olomouc

Našim asi vůbec nejoblíbenějším dezertem je jablečný štrúdl. Společně jsme se rozhodli, že si opět výborný závin připravíme. Netušili jsme však, že zcela totožný nápad měly i naše úžasné kuchařinky v kuchyni.

Začal tedy pomyslný „souboj“ kdo bude mít závin chutnější. Od přírody jsme s našimi klienty soutěživí a i kuchyň výzvu přijala. Samozřejmě jsme vše brali s nadsázkou a humorem. Pustili jsme se tedy do přípravy dezertu. Tým kuchyně si připravil závin z kynutého těsta. Tým klientů zpracovávali těsto listové.

Oba záviny byly naplněny strouhanými jablíčky, rozinkami, skořicí a na závěr potřen rozšlehanými vajíčky. Štrůdl se podával teplý se šlehačkou s karamelovým přelivem. A jak to dopadlo? Tato „soutěž“ neměla vítěze. Oba záviny byli vynikající a když se k němu ještě podávala kávička se šlehačkou, bylo to dokonalé. Navzájem si družstva záviny pochválila a již nyní přemýšlíme, co si upečeme příště.

Naše „pečící“ setkání není jen o pečení, ale hlavně o povídání si spolu o úplně obyčejných a někdy i neobyčejných věcech. A o to přeci jde. Tak dobrou chuť!

 Další článek