SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Mše, splněné přání i dlouho očekávané návštěvy

Obnovení návštěv probíhá od 25. května i u nás v SeniorCentru Olomouc. Tyto návštěvy však mají svá pravidla, která nad naše očekávání rodinní příslušníci s pochopením a vstřícností přijali.

Ochranný štít, sterilní oblek nakonec nejen návštěvy, ale i naše klienty někdy vskutku až pobavily: „Vypadám jak astronaut nebo návštěva z Marsu.“ vyjadřovali se s úsměvem rodiny našich klientů. „Děkujeme Vám za bezpečnost, kterou jste pro naše rodiče vytvořili.“ často znělo z úst návštěvníků. Atmosféra byla příjemná a všichni jsme byli rádi, že jsme se mohli setkat.

Po dlouhé době u nás proběhla Mše svatá. Kterou vedl náš oblíbený Otec Libor z nedaleké farnosti. I ten měl při příchodu neobvyklé přivítání v podobě testu na Covid-19. Vše proběhlo v pořádku a náš pan farář s negativním výsledkem zahájil dlouho očekávanou Mši. Účast byla veliká a společné setkání všechny potěšilo.

V této těžké době si jeden z našich klientů splnil své dlouho plánované přání – pořízení elektrického seniorského vozíku. Se zařizováním všeho potřebného mu pomáhal náš vrchní bratr Martin Dajč, přece jen muži mají k motorovým vozidlům blíže.

Radost našeho klienta byla obrovská. Okamžitě nastartoval své nové vozidlo a vyjel do naší zahrady, kde mu i personál a klienti mávali a tleskali.

Také jste si v této zvláštní době udělali něčím novým radost? Pokud ne, zkuste to, je to fajn.

 Další článek