SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Ochutnávka belgické čokolády v SeniorCentru Olomouc

Již po několikáté u nás v SeniorCentru v Olomouci proběhla ochutnávka belgické čokolády. Opravdu musíme potvrdit, že konzumace čokolády má na všechny blahodárné účinky a již po malém kousku dokáže vytvořit úsměv na tváři a dobrou náladu.

Tentokrát jsme měli možnost ochutnat několik druhů, se všemi možnými příchutěmi. Nejvíce nás ale zaujaly čokoládové-lanýžové bonbóny s karamelem, které se jako vánek rozpouštěly na jazyku.

Podívali jsme se i na výrobu čokolády od prvního kroku, a to od sběru  kakaových bobů až po výrobní linky i do malých rodinných výroben čokolády.

Čokoláda má ale mnoho využití, a to například i v lázeňství formou čokoládových zábalů. Čokoláda navozuje uvolnění, dobrou náladu, klid a pohodu.

Ochutnávka byla opravdu pestrá, vyzkoušeli jsme až 20 druhů různých čokoládových pochutin rozmanitých příchutí. Zároveň jsme velice rádi, že naše pozvání přijali i rodinní příslušníci našich klientů, kteří společně se svými blízkými ochutnali tuto až zázračnou pochutinu s námi. Již nyní se moc těšíme na další sladké setkání.

 Další článek