SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Retro místnost v SeniorCentru Olomouc

Nedávno jsme společně oslavili 30leté výročí Sametové revoluce, den boje za svobodu a demokracii. I u nás v SeniorCentru Olomouc jsme zavzpomínali na doby minulé. Na čas ve kterém jsme vychovávali naše děti, kdy naši klienti chodili do práce a jezdili na rekreační pobyty s ROH. K této významné události se nám podařila vytvořit reminiscenční místnost ze 70-80tých let. Málo kdo z mladých lidí bude znát např. kotoučový magnetofon, přehrávač gramofonových desek či rozhlas po drátě, sifonovou láhev na bombičky či lesklý, tvrdý a skládaný toaletní papír. I takové poklady se nám podařilo sehnat. Obývací stěny ve zmiňované době měli všichni stejné a nesměla chybět textilní křesla s dřevěnými područkami. Konferenční stolek s vyšívanou dečkou a umělohmotnou cukřenkou. A právě k 17. listopadu jsme dokončili tuto místnost, kterou již nyní navštívilo mnoho klientů i rodinných příslušníků a vzpomínali s námi: „Jé, tak takhle to vypadalo u nás doma, když jsem měla dvanáct let“ a nebo „Vzpomínám si na mou babičku, byla moc hodná a přesně v takových křeslech jsme spolu sedávali.“

Děkujeme všem, kteří pomáhali sehnat dobové věci, zapojilo se opravdu mnoho lidí. Patří Vám velké díky. Ještě nekončíme a stále budeme sbírku doplňovat.

Nejde slovy vyjádřit pocity, které daný člověk u nás v “ Retro místnosti“ prožívá. Přijeďte si také zavzpomínat a posedět. V mlýnku si pomeleme zrnkovou kávu, pustíme pár nezapomenutelných šlágrů od největších umělců z „osmdesátek“. Těšíme se na vás.

 Další článek