SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Spolupráce se studenty v SeniorCentru Olomouc

Vždy máme velkou radost, když se nám podaří navázat spolupráci například se studenty středních škol nebo s dětmi z mateřských školek.

Již delší dobu spolupracujeme se Střední školou Vejdovského, jejíž studenti u nás dlouhodobě budou vykonávat svou praxi v oboru rekondiční a sportovní masér.  Jejich praxe je odměněna velikou spokojeností klientů i zaměstnanců. Pravidelně každých 14 dní v našem SeniorCentru probíhá výuka a praxe. Každý z našich klientů pravidelně zažije masáž, a to vždy pod dohledem vyučujícího fyzioterapeuta. Studenti se zaměřují na oblast těla, která daného klienta trápí. Pravidelně k nám dochází 8 masérů.

Dále spolupracujeme se studenty, kteří studují již IV. ročník obor pečovatelství a sociální činnost, ti pravidelně pomáhají jak ve zdravotní oblasti, tak při aktivizacích. Společně s našimi klienty se studenti zúčastnili dopolední dramaterapie. Všichni si vyzkoušeli velice oblíbenou hru „na zrcadlo“, či role herců, kdy se předváděly určité situace, které nás mohou potkat v běžném životě.

Tato setkání nás vzájemně obohacují a zároveň umožnují lépe pochopit jak problematiku stáří, tak mládí.

 Další článek