SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Olomoucký primátor v "křesle pro hosta"

Naše pozvání tentokrát přijal olomoucký primátor Miroslav Žbánek. Setkání s našimi klienty a rodinami probíhalo v prostorách naší jídelny a účast byla opravdu hojná. Aktivizační pracovnice se zhostily rolí moderátorek a panu primátorovi pokládaly různé otázky, které si dopředu společně s klienty připravili.

Pan primátor všechny naše klienty pozdravil a poděkoval za pozvání. Níže přikládáme malou ukázku rozhovoru z více než hodinové návštěvy v našem domově.

Pane primátore, máte nějaký vzor?
Pro mě je určitě vzorem můj táta, ale také jsem se hodně zajímal o filozofii a osobnost Tomáše Bati, kterého si nesmírně vážím.

 Jaké bylo vaše vysněné povolání v dětství?
Již od dětství mě fascinovalo povolání např. náměstka (úsměv a nadsázka na tváři pana primátora). Viděl jsem, že se k těmto lidem okolí chová s velkou úctou a respektem a tito lidé mají tu možnost ovlivnit a pomoci při řešení patových situací. 

Kdy by jste se mohl znovu narodit, kde by to bylo?
Bude to znít asi jako klišé, ale opravdu jsem tady u nás rád. Uvědomme si, že poloha naší země je naprosto strategická, všude blízko. Vždyť ve Vídni, Krakowě či v Bratislavě jsme do pár hodin jízdy autem. Krásná historická města, ohromující příroda, hory a řeky, kterými naše země oplývá, pro mě znamenají krásné místo k životu.

Setkání s panem primátorem bylo velice příjemné, přátelské a všichni jsme se dozvěděli nejen o osobnosti pana Žbánka, ale i o problémech, které město Olomouc tíží a kterak se budou řešit. Společně jsme si přislíbili, že se určitě nevidíme naposledy . S panem primátorem jsme se rozloučili  velkým potleskem a poděkovali mu za čas, který nám věnoval.

 

 Další článek