SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Zahradní slavnost v SeniorCentru Olomouc

Dne 14. září se v našem domově v Olomouci konala úplně první Zahradní slavnost. Tento projekt je zaměřen hlavně na klienta a udržování jeh kontaktu s rodinou, přáteli a společenským prostředím. A právě to se u nás v Olomouci povedlo na jedničku.

Páteční odpoledne, byť trochu deštivé, bylo provoněné výborným jídlem. Šéfkuchař se svým týmem připravil pro klienty, hosty a zaměstnance velkolepý raut plný dobrot. Několik druhů masa připravených na grilu, voňavé klobásky, zeleninové i ovocné saláty, domácí buchty a koláčky chutnaly opravdu všem. Pro milovníky kávy jsme připravily několik druhů tohoto lahodného nápoje a na zahřátí přišel vhod voňavý ovocný punč. Návštěvníci mohli ochutnat i několik druhů piva od klasických po ovocné, a to jak alkoholické, tak nealkoholické.

Celým odpolednem nám k poslechu i tanci hrála cimbálová kapela Primáši. Zahradní slavnost zahájil pan ředitel Vítězslav Rychlý, který všem na závěr popřál pěknou zábavu a pozval všechny na výborné pohoštění. Celý odpolední program bravurně moderovala paní Věra Seidelmannová. I kulturní program byl velice bohatý. Nejdříve nám taneční skupina pod vedením Reginy Valentíkové zatančila orientální flamenco i s vějíři.  Aktivizační pracovnice pro nás spolu s klienty nachystali krásné a originální vystoupení se skladbami z filmu Sestra v akci, které sklidilo bouřlivý potlesk a slova uznání. Do tohoto vystoupení byli zapojeni nejen klienti, ale i zaměstnanci, děti a studenti, kteří s námi dobrovolně a s láskou nacvičovali ve svém volném čase. Všem jim za to patří obrovský dík! V jeden okamžik se na jednom pódiu sešli až čtyři generace, přičemž nejstaršímu vystupujícímu je 95 let a nejmladšímu tři roky. Na závěr vystoupila taneční skupina Fatamorgána se slavnými písněmi skupiny ABBA, při němž si snad každý poklepával nožkou. Atmosféra byla nepopsatelná.

Všichni přítomní mohli také navštívit stánek s výrobky našich klientů a za dobrovolný příspěvek na materiál a další tvorbu si výrobek odnést domů či ho někomu darovat.

Toto úžasné odpoledne velice rychle uteklo a ze všech stran se ozývala slova poděkování a obdivu. Na závěr pan ředitel poděkoval všem za jejich účast, poděkoval i zaměstnancům a osobně předal květinu organizátorům. My děkujeme za možnost tak krásnou akci zorganizovat, byla to skvělá příležitost společného setkání všech, kteří u nás na domově bydlí, pracují či ho navštěvují. Velké díky patří také vystupujícím a hlavně klientům, kteří pravidelně a poctivě nacvičovali svá hudební
a taneční vystoupení.

Za rok znovu na viděnou na další zahradní slavnosti. Budeme se těšit!

Z celé slavnosti máme krásné video, prohlédnout si ho můžete zde:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=stWCkmvlNYE[/embedyt]

Předchozí článekDalší článek