SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Vánoční mše

28.12.2017 se u nás na domově konala mše svatá.

Naše jídelna se na jedno dopoledne proměnila v malebnou „kapličku“ i s improvizovaným oltářem, kde náš milý pan farář Libor Churý sloužil vánoční mši svatou. Mše se účastnili nejen klienti našeho domova, ale i rodinní příslušníci. Kněz zahájil slavnostní mši a všechny zúčastněné pozdravil. Na klavír doprovázel výborný varhanní mistr z nedalekého kostela ve Slavoníně a společně jsme si zazpívali. Dále pan Churý mluvil o Bohu, Ježíškovi a o zavražděných nemluvňatech, které nechal zabít Herodes, kdy jsme se společně za děti pomodlili. O životě i o věčném životě po smrti, o odpuštění, o vděčnosti a spáse. Úryvek z Bible nám přečetl pan Jan Jemelka, syn naší klientky. Na závěr nám všem vážený kněz požehnal a popřál klidné prožití celého adventu, zdravíčko a lásku v celém novém roce.

Po skončení mše jsme si prohlédli fotografie z půlnoční mše, kterou na Štědrý den kněz sloužil v kostele ve Slavoníně. Slavnostně položil Ježíška do kolébky v Betlémě, který byl součástí kostela.

Aktivizační tým společně s klienty panu faráři předali sladkou pozornost jako vyjádření vděku a poděkování za celý rok, kdy tu pro nás byl.

Předchozí článekDalší článek