SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Návštěva souboru Týnečáci z Týnečka

Národopisný soubor Týnečáci z Týnečka nás opět navštívil. V adventní čas nás potěšili svým krásným vystoupením. Nádherné hanácké kroje, harmonika i klavír byli součástí odpoledního setkání. Tradiční koledy, ale i vánoční písně potěšily všechny naše klienty i zaměstnance.

17 členů jinak velkého souboru za námi přijelo 14.12.2017, aby nám zazpívali ty nejkrásnější vánoční písně a koledy, a také předvedli čuháčtinu, nářečí již zapomenuté. Členky souboru čistým sopránem zazpívaly a pánové se svými alty a tenory přidali. Ve tvářích našich klientů byly vidět emoce, dojetí a spokojenost. Pokud jsme písničku znali, všichni jsme se přidali. Atmosféra byla báječná. Došlo i na dojemné setkání. Naše klientka paní Milada Madejová přinesla na vystoupení diplom, který ji kdysi členi souboru vystavili jako poděkování při představení, kdy paní Milada soubor doprovázela tancem. „Jsou úžasní, ještě nedávno jsem tančila,“ říká dojatě paní Madejová. Zpěváci vzali paní Miladu mezi sebe a ochotně se s ní vyfotili na památku.

Doufáme, že se nevidíme naposledy!“ svorně zaznělo jak z řad klientů, tak i od členů souboru.  Bylo to krásné odpoledne, za které moc děkujeme.

Předchozí článekDalší článek