SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Adventní zastavení

7.12. 2017 u nás na domově proběhlo vystoupení s názvem „Adventní zastavení“, které si pro nás připravili žáci LŠU Žerotín v Olomouci.

Hudební soubor s názvem „Flanto Armonico“ pod vedením paní Kropáčkové a paní Bilanové si pro naše klienty připravilo nádherné vystoupení. Hudba a melodie od baroka až po současnost byla baladou pro naše uši.

Skladby věhlasných skladatelů, jako Henryho Purcela a jeho Chaconne nebo Beethovenova Oktetu či snad Franzeho Schuberta Valčíky, ale i jiné, jsme mohli slyšet v provedení velice nadaných žáků muzikantů i jejich profesorek hudby.

Při prvních tónech harfy snad každému naskočila husí kůže a emoce se dostavily. Jako doprovod zazněly zobcové flétny a klavír.

V tento den měla u nás premiéru 8letá dívenka, která i přes obrovskou trému zahrála na flétnu ty nejkrásnější vánoční koledy. Všichni jsme jí při jejím úplně prvním veřejném vystoupení drželi palečky a povedlo se. Byla to nádhera a dívenka sklidila bouřlivý potlesk.

Tleskalo se i ve stoje. Na závěr všichni muzikanti společně zahráli naprosto úžasnou skladbu z amerického filmu „Sám doma“, která nenechala nikoho v klidu. Slzičky dojetí se objevily na tvářích našich klientů. Sami byli překvapeni, jaké emoce a pocity dokáže tak krásná melodie vyvolat.

Už teď se těšíme na další setkání. Zastavte se i vy v tomto vánočním shonu a také se někdy zaposlouchejte do krásných melodií či snad si zazpívejte ty naše české koledy. To k adventu neodmyslitelně patří.

Předchozí článekDalší článek