SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Večerní „ Vánoční koncert“ u nás v domově

Svíce s drobnými světýlky a ozářený strop navodil 14. 12. 2018 od 18:00 hodin nádhernou atmosféru koncertního sálu, který improvizovaně vznikl v naší útulné jídelně našeho domova.
Klienti se svými rodinami navštívili tento vánoční koncert slavnostně oděni a tiše se zájmem poslouchali Smíšený pěvecký sbor Collegium vocale Olomouc. Tento sbor byl založen v r. 1985 v Olomouci, od té doby se řadí mezi stabilní olomoucká tělesa. Uměleckou vedoucí a sbormistryní je od samého začátku Růžena Saligerová. V repertoáru převažují díla českých a evropských mistrů duchovní hudby od polyfonie až po současnost. Při koncertech často spolupracují se členy Moravské filharmonie a Moravského divadla Olomouc.
Byl to úžasný zážitek a to dokazovala i obrovská účast jak z řad klientů, tak i rodinných příslušníků a zaměstnanců našeho SeniorCentra. Děkujeme všem za účast a pochvalu, kterou nás častovali nejen klienti, ale hlavně rodinní příslušníci. Slova díků patří také sbormistryně Růženě Salingerové a jejímu smíšeného sboru za perfektní spolupráci a hlavně za nádherný kulturní zážitek.

 Další článek