SeneCura SeniorCentrum Olomouc

100 let od vzniku samostatného Československa

Česká vlajka a náš první prezident T. G. Masaryk po celou dobu oslav, které se konaly k příležitosti oslav „100 let od vzniku samostatného Československa“ zdobili prostory naší jídelny.
Společně jsme si připomněli nejdůležitější okamžiky naší země za toto období. Představili jsme si jednotlivé prezidenty a další významné osobnosti, které proslavily naši zem v oblasti politiky, vědy, lékařství a sportu.
Šikovné ruce a nápady českých občanů vytvořily spoustu jedinečných výrobků, které se dodnes vyvážejí do celého světa, např: remoska, silonové punčocháče, kontaktní čočky a s úsměvem jsme zmínili tolik oblíbenou síťovku (tašku na nákupy).
Celým dopolednem nás provázely tři prvorepublikové dámy, kdy každá z nich představila jednotlivá časová období. Společně jsme si poslechli vítěznou píseň století od Marty Kubišové„ Modlitba pro Martu“, která výborně dokreslila atmosféru tohoto dne.
Na závěr jsme si s klienty i zaměstnanci zazpívali státní hymnu a zhlédli záznam oslavného ohňostroje, který proběhl na Horním náměstí v Olomouci.

 Další článek