SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Klienti SeniorCentra Olomouc účastníky Křížovkářské ligy

S radostí jsme letos na jaře přijali výzvu stát se součástí 5. ročníku celorepublikové Křížovkářské ligy pro seniory, kterou zaštiťuje spolek Počteníčko. Letos se do této akce dle slov organizátora pana Ivana Sekaniny přihlásilo 1300 účastníků, a to v rámci 70 registračních míst, přičemž jedním z nich jsme se za Olomoucký kraj stali také my. Společně s našimi klienty jsme vyplnili registrační formuláře, seznámili se s pravidly a pustili se do toho.

Čekalo nás celkem 10 křížovek, na každý týden jedna. Luštili jsme vždy ve čtvrtek a aby nám šla práce od ruky, tak jsme si vždy připravili kávu se šlehačkou a něco sladkého na zub. Každotýdenní setkávání našich „křížovkářů“ se stalo příjemnou odpolední aktivitou, která našim vždy přispěla k dobré náladě, radosti se společně setkávat za společným cílem a navíc si klienti luštěním protrénovali své kognitivních funkce.

Jakmile jsme měli hotovo, dorazil k nám do Domova balíček s cenami pro každého z účastníků spolu s hlavní cenou pro absolutního vítěze, která byla výsledkem losování z našeho domovského klobouku. Paní Kučerová se stala absolutním vítězem, s potleskem ostatních a s úsměvem na tváři hlavní cenu přijala a s ostatními soutěžícími se rozdělila. Spolu s cenami k nám dorazily také další křížovky, abychom v létě nezaháleli a na podzimní „pokračování“ této skvělé soutěže byli 100% připraveni. Už teď se těšíme!

 Další článek