SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Terapeutičtí psi v SeniorCentru Olomouc

Dlouho očekávaný návrat našich čtyřnohých kamarádů proběhl na jedničku. Dvě nádherné fenky Australského ovčáka Babu a Desiré pod vedením Bc. Nikoly Stuchlíkové nás v SeniorCentru Olomouc těšily celé dopoledne. Předvedly spoustu zajímavých triků. Na úvod proběhlo společné cvičení našich klientů a psů. A co to znamená? Babu a Desiré předvedly určitý cvik například zvednutí tlapky a i my jsme zvedali ruce nad hlavu.  Naši klienti odměnili pak obě psí dámy pamlsky a podrbáním za ouškem. Zároveň si společně s Babu a Desiré procvičili paměť formou zábavné hry – určování tvarů.

Naše chlupaté “ holky“ mají již z canisterapeutickou činností  bohaté zkušenosti. Pravidelně navštěvují MŠ a speciální MŠ, seniory, ale i pacienty na oddělení JIP  olomoucké Fakultní nemocnice, kde se věnují ležícím pacientům. Dokáží se totiž plně přizpůsobit jejich aktuálnímu stavu. Od canisterapeutky Nikoly jsme se při vzájemném povídání dozvěděli, že i ji někdy velmi pozitivně Babu a Desiré překvapí svým osobitým přístupem ke  klientovi či skupině klientů. Mezi canisterapeutickým psem a klienty se  vytváří vzájemná důvěra, přátelství a mnohdy tato setkání dokáží hlavně u dětí odstranit panický strach ze psů.

Také zaměstnanci našeho SeniorCentra jsou velkými milovníky psů a se svými čtyřnohými kamarády navštěvují naše klienty. Jedno odpoledne nás přišly pozdravit jiné dvě psí slečny – Border kolie Meggie a Molly, které klientům na terase předvedly sestavy cviků, které se naučily během léta. Klienti pejskům za odměnu házeli speciální míč. Na závěr obě psí slečny potěšily svou přítomností klientky na pokojích. Jedna z klientek psí holky i po dlouhé době poznala a přivítala je s otevřenou náručí. Molly se nedala dlouho pobízet a skočila za ní do postele.

Návštěvy canisterapeutky u nás v SeniorCentru Olomouc  probíhají pravidelně a jsme za to moc rádi.

 Další článek