SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Koncert Barborky v SeniorCentru Olomouc

Všeobecně se ví, že u nás v SeniorCentru Olomouc máme ve velké oblibě vážnou hudbu a v pravidelných setkáváních se jí věnujeme. S radostí jsme tedy přijali nabídku slečny Barbory Švábové, která je zároveň rodinnou příslušnicí jedné naší klientky, zahrát našim klientům pro radost. Po prvních tónech na violoncello se nám údivem tajil dech a pochopili jsme, že tohle je opravdu dar od boha. Jazzovými skladbami na klavír rozzářila nejednu tvář.

Barborka (11 let) pochází z Troubelic, kde navštěvuje ZUŠ v Litovli obor violoncello a klavír, kterému se věnuje od 5 let.

V 10 letech vystupovala sólově s Moravskou filharmonií Olomouc, dostala stipendium Nadace Magdaleny kožené, účastnila se kurzů na Pražské AMU a vystupovala na festivalech Pražské Jaro a Smetanova Litomyšl. Každý rok se účastní mezinárodních soutěží v ČR a zahraničí, kde se umísťuje na prvních místech. V loňském roce se stala absolutní vítězkou národní soutěže ve hře na smyčcové nástroje.

V létě jezdí na mezinárodní interpretační kurzy k Petrovi Šporclovi, prof. Michalovi Kaňkovi a dalším. Hudbě by se chtěla věnovat celý život a připravuje se na studium na konzervatoři.

Je to velice milá a komunikativní umělkyně se srdcem na dlani. Ráda by s námi spolupracovala a přislíbila další koncerty u nás v domově. Potlesk byl ohromný, naši klienti její talent opravdu ocenili.

Už se moc těšíme na další koncert, který by mohl proběhnout v rámci vánočních svátků. Děkujeme Barunko a přejeme hodně úspěchů a to nejen na hudebním poli.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 Další článek