SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Studený psí čumák, který zahřeje na duši

Paní Monika Halámková, členka spolku Tlapky pro radost nás se svými čtyřnohými parťáky pravidelně navštěvuje. Canisterapii studovala na dvousemestrovém kurzu v Brně na Mendelu a v oboru pracuje od r. 2005. Pejsků má celkem 7 a s některými z nich nás chodí navštěvovat. Niky je 2letá dáma plemene australský ovčák, která umí předvést spoustu triků, veletočů, ale i potřebných dovedností v běžném životě. Například Vám spadnou klíče? Niky je zvedne a poslušně donese až k Vám. Zakutálela se Vám někde na zem pětikoruna? Žádný problém, když máte Niky na blízku.

Další čtyřnohou krasavicí je Eliška, yorkšírský teriér – 8 let, která je velký mazel a vzhledem ke své velikosti je předurčena pro mazlení na klíně či posteli.

Dalším členem našeho zvířecího a aktivizačního týmu je dvouletý králíček Pája a na lidský věk je mu krásných 27 let. Pravidelně s Pájou aktivizační pracovnice navštěvují nejen větší skupinky klientů, ale hlavně klienty imobilní, kde Pája vytvoří vždy úsměv na tvářích klientů, vesele si hopsá a nechá se pohladit. Jeho nádherně hebká srst je příjemná na dotek. Nejvyšším oceněním je, když Vás králíček olízne, znamená to totiž, že Vás má rád.

 Další článek