SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Vůně středomořské kuchyně, aneb v Plzni vaříme paellu

Lehká, svěží, jednoduchá, plná zeleniny, olivového oleje a ryb. Přesně taková je středomořská kuchyně.  Proto i my v Plzni jsme se jí nechali unést a v rámci španělského měsíce, který u nás v lednu právě probíhá, uvařili jsme si společně s našimi klienty paellu. Paní Stuchlíkové se rozzářily oči, když zjistila, že se bude vařit právě toto jídlo. „Na svých cestách po Španělsku jsem ji ochutnala mnohokrát.“ Pravila. „Jsem zvědavá na tu Vaši!“ A my byli zvědaví také.

Tento španělský poklad, jsme si připravili na dva způsoby. První variantu okusili všichni přítomní. Byla totiž s kuřecím masem. Speciální ovšem byla varianta druhá, s mořskými plody.

Většina klientů je nikdy nejedla, a tak společností kolovaly vtipné narážky o mořských potvorách a o mrkajících chobotnicích. Nakonec ale paella s mořskými plody sklidila velký úspěch a klientky dokonce ochutnaly i krevetky.

Přesto prý příště raději uvaříme svíčkovou, smály se dámy. A my s nimi plně souhlasíme! Svíčková je svíčková. Paní Tomrdlová se na mořské plody velmi těšila a s úsměvem na tváři nám oznámila: Příště můžeme opražit třeba cvrčky!“ Smála se. „No co koukáte? Já bych to klidně snědla, kdyby mi to nikdo předem nezošklivoval“ A tak se kromě svíčkové můžeme v budoucnu těšit třeba i na pražený hmyz. Kdo ví….

Předchozí článekDalší článek