SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Výroba adventních věnců

V úterý 28.11. provoněla celou naši jídelnu překrásná vůně lesa. Všude kolem bylo jehličí a velké větve, spousta dekoračního materiálu v podobě mašlí, různobarevných stuh, třpytivých hvězdiček či dekorací ze slámy, oříšků a sušených pomerančů. Připravovali jsme vlastnoručně vyrobené adventní věnce.

Korpusy byly z počátku holé, ale jen do chvíle, než se jich ujaly šikovné ruce našich klientek, které z nich vytvořily kouzelné adventní věnce. Při výrobě jsme si povídali o vánočních zvycích, příbězích a vzpomínkách, a dotvářeli jsme tak úžasnou vánoční atmosféru.

Všechny hotové výrobky byly následně vystaveny v prostorách recepce, kde si ihned našly své obdivovatele. Lístečky s nápisy „zadáno“ byli v mžiku umístěny na každém z věnců. Zlaté, stříbrné, ale i červené, na stoly i závěsné – bylo opravdu z čeho vybírat. Nejvíce ale klientky potěšily pochvaly od personálu, příbuzných a návštěvníků našeho domova.

Adventní věnce byly zároveň pozvánkou na Vánoční jarmark, který se bude konat 11.12. od 14:30 hodin v prostorách naší jídelny. Budou zde k vidění výrobky našich klientů: vánoční dekorace, andílci z juty, šitá zvířátka, sobi, pejsci, ale i oblíbená postavička Perníček z pohádky Shrek. Více už prozrazovat nebudeme, přijďte se za námi podívat a vybrat si. Jste srdečně zváni!

FB:

Pozvánka a inspirace pro adventní věnce z domova v Olomouci

Všude bylo jehličí a velké větve, spousta dekoračního materiálu v podobě mašlí, různobarevných stuh, třpytivých hvězdiček či dekorací ze slámy, oříšků a sušených pomerančů. Znáte to také? Pokud se vám naše věnce líbí, tak určitě přijďte na Vánoční jarmark, který se bude konat 11. 12. od 14:30 hodin v prostorách jídelny – SeniorCentrum Olomouc, Jižní 580/32. Bude zde spousta dárků dělané s láskou J

 Další článek