SeneCura SeniorCentrum Olomouc

SeniorCentrum Olomouc se zapojilo do projektu Vánoce pro všechny

Senioři seniorům – tak jsme nazvali účast našeho zařízení v regionálním charitativním projektu Vánoce pro všechny www.vanocevsem.cz. Projekt Vánoce pro všechny je dobročinný neziskový projekt studentů a studentek Univerzity Palackého. Zaměřuje se na skupiny obyvatel, kteří žijí mezi námi a na které se často zapomíná.

V SeniorCentru Olomouc jsme se rozhodli, že tyto Vánoce nechceme jen dostávat, ale i dávat. Proto z výtěžku vánočního jarmarku zakoupíme dárek pro pacientku léčebny dlouhodobě nemocných. Na zahájení projektu jsme se do Léčebny dlouhodobě nemocných Vojenské nemocnice Olomouc vypravily s reprezentantkou klientů SeniorCentra Olomouc Zdenkou Špundovou.

Zde jsme si společně s pacienty LDN vyslechli koncert Tomáše Kluse, který přijel projekt podpořit. Milé vystupování zpěváka naši klientku tak zaujalo, že se rozhodla předevšemi vyslovit vřelé díky. Zpěvák byl potěšen a dal se s paní Špundovou do hovoru, během nějž zjistil, že paní Zdenka má dnes oslavu narozenin, na kterou byl ihned pozván. Pan Klus z narozenin kvůli svému večernímu koncertu omluvil, ale pohotově vytáhl z kapsy dárek a nasadil na ruku nadšené paní Špundové krásný náramek. Kromě toho obdržela paní Špundová od zpěváka také srdečné přání a polibek. Přestože jsme do LDN přijely rozdávat radost, setkání s panem Klusem udělalo nesmírnou radost také nám.

Po té již byl čas najít pacienta, kterému uděláme radost my. Přestože bychom chtěly obdarovat všechny, musely jsme vybrat jen jednoho. Nakonec jsme se rozhodly splnit přání paní Karle Šimkové, která je v LDN již třetím rokem. Paní Karla měla z naší návštěvy radost, přivítala nás krásným úsměvem. Za pomoci sestřičky jsme se dozvěděly, co si paní Šimková přeje pod stromeček. Skromné přání této milé paní nás zaujalo a rozhodly jsme se, že již není potřeba navštěvovat další pacienty, protože této milé paní chceme dárek předat.

Jarmarkem, organizovaným u nás v SC Olomouc, jsme umožnili návštěvníkům, aby i oni mohli mít účast na tomto vánočním dobrém skutku. Děkujeme!

 Další článek