SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Návštěva keramické dílny v Přáslavicích

Velice rádi jsme přijali pozvání od paní  Škývarové a Základní školy v Přáslavicích, abychom s klienty přijeli na návštěvu, a zároveň jsme si společně zkusili vyrobit např. misku či vázu z keramiky.
Po obědě jsme se tedy vydali do Přáslavic, kde nás vřele přivítali zástupci školy. Útulna dílna plná keramických výrobků nás hned namotivovala a poskytla spoustu inspirace.
Každý z klientů si pod dohledem paní Škývarové, která je zároveň dcerou naší klientky paní Hruškové Anny vyrobil vlastní misku např. na ovoce a různé pochutiny. Při práci si klientky povídaly a navzájem si svá „díla“ pochvalovaly. Práce jim šla skutečně od ruky.
„Nejdříve jsem měla obavy, ale nyní musím říci, že práce s hlínou je příjemná. Tak tohle jsem nečekala, že v devadesáti letech někdy navštívím keramickou dílnu, děkuji Vám za tu možnost,“ říká paní Soňa Kosíková.
Po tvoření bylo pro klienty nachystané pohoštění, domácí voňavý štrůdl a tvarohové šátečky, které zaměstnanci základní školy sami pro naše seniory upekli. Nechyběla výborná káva a šťávy z domácích sirupů. Na závěr jsme šli společně pozdravit dva beránky, kteří bydlí na pozemku školy a děti se o ně vzorně starají. Honzík a Bócik už na dálku zdravili hlasitým bečením.
Bylo to krásné odpoledne, vytvořené výrobky musí ještě vyschnout a následně se vypálit v keramické peci, ale už nyní je nám jasné, že výrobky budou originální a krásné.

 Další článek