SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Vernisáž ojedinělého díla z rukou akademických malířů Jana Jemelky a Antonína Hanouska.

Když se dvě velká umělecká srdce dají dohromady, úspěch je zaručen. Tématem obou umělců byla malba na zeď, a to Bazilika Navštívení Panny Marie v rozměru 4×2 metry.

Náčrt zhotovil pan Jemelka, pan Hanousek nádherně dílo vybarvil. Pan Hanousek je klientem našeho domova a svými díly vyzdobil interiér celého našeho zařízení.  Dokreslil i známou Kapličku a přenádherné okolí kostela na Svatém Kopečku u Olomouce. Hodiny a hodiny práce zabralo panu Hanouskovi vyhotovení tohoto velkolepého díla. O barvy a štětce a odbornou konzultaci se staral pan Jemelka. 16. 4. 2018 v 10:30 hodin bylo dílo slavnostně představeno široké veřejnosti z řad klientů, zaměstnanců, ale i rodinných příslušníků a našeho milovaného pana faráře Libora Churého.

Úžasnou atmosféru tohoto setkání podtrhlo hudební vystoupení paní profesorky Jany Kropáčové a její žákyně, která naprosto fantasticky zahrála melodie na harfu, kterou doprovodily tóny flétny.

Na závěr oba umělci sklidili bouřlivý potlesk i ve stoje a jako poděkování a obdiv jim byli předány krásné jarní kytice a bonboniéra pravých belgických pralinek. Výborná a sladká bonboniéra bude jistě naše oba umělce povzbuzovat při další společné tvorbě.

 Další článek