SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Co takhle herecké řemeslo?

K příležitosti oslav světového dne dětského divadla jsme se rozhodli důstojně a hravě oslavit tento svátek. Jak jinak než si nejen herecké řemeslo vyzkoušet!

To byla výzva, které se naši klienti zhostili na výbornou. Jeden z našich klientů byl hercem v amatérském divadle a dlouze se rozpovídal o rolích, které na divadle hrál, i o náročnosti naučit se dlouhý text. Pan Ivo Klos zakončil své vyprávění ukázkou fotografií svých hereckých rolí. To nás povzbudilo k ještě lepším výkonům.

Nejdříve jsme si vytvořili k divadlu nutné kulisy a rekvizity a samozřejmě i krásné kostýmy. Po prvotní trémě jsme secvičili pohádku O červené Karkulce, O Šípkové Růžence a nesměla chybět tolik oblíbená pohádka O perníkové chaloupce, která měla u diváků obrovský úspěch. Paní Jaroslava Knapová v roli vlka byla naprosto profesionální a paní Ludmila Kučová v roli ježibaby z perníkové chaloupky sklidila potlesk i ve stoje.

Pro velký úspěch jsme se rozhodli, že takové talenty nemůžeme skrývat. Klienti si mohli užít i nekompromisního režiséra v podání aktivizační pracovnice Lenky, která vyžadovala odhodlání, nutnost vžít se do role, ale nezapomněla i na chválu.  Čeká nás ještě mnoho zkoušek a pilování hereckých rolí, ale pokud to půjde tak skvěle jako doposud, v létě bychom rádi pozvali na naše představení děti z nedaleké mateřské školky.

Pozvání patří i Vám. Budeme se těšit a včas Vás budeme informovat.

 Další článek