SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Slavíme Mezinárodní den žen

V odpoledních hodinách jsme se sešli v prostorách jídelny našeho domova a společně oslavili tento den, významný pro všechny ženy na světě.

Dámy, krásně upravené a svátečně oblečené s úsměvy na tváři, si pochutnávaly na voňavé vídeňské kávě, stoly se prohýbaly pod tíhou sladkého občerstvení v podobě čokoládových a vanilkových rolád a nechyběla ani tradiční bonboniéra a lázeňské oplatky.

Pověděli jsme si, za jakých okolností tento svátek vznikl, jak jsme slavili MDŽ za minulého režimu a proč se přestal po sametové revoluci slavit. Všichni jsme se shodli, že by byla ale nesmírná škoda tento nádherný svátek neslavit. Proto jsme rádi, že od roku 2006 je znovu uznávaným svátkem.

Každá z žen obdržela velkou, krásnou růži. Tyto nádherné růže nám daroval pan Radim Švach, majitel velkoobchodu s květinami. „Jsem rád, že mohu tolika ženám najednou udělat radost. Není nic krásnějšího, než žena s květinou a úsměvem na tváři,“ říká pan Radim.

Květinu obdržely i ženy, které si nemohly kytičku vyzvednout osobně. Kytičku předaly klientkám aktivizační pracovnice. S některými si i zazpívaly pěknou písničku.

Přejeme jen to krásné všem ženám na tomto světě!

 Další článek