SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Beseda a cestování s Mgr. Petrou Haláškovou

Stále aktivní sportovkyně, kajakářka s 30tiletou závodní kariérou nás první týden v lednu navštívila a povyprávěla nám o radostech a úskalích tohoto sportu. Během své kariéry projela spoustu zajímavých zemí, o kterých nám vyprávěla. Konkrétně o Japonsku, kde probíhalo mistrovství světa v raftingu. V Japonsku vybojovala jednu zlatou, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Právě díky závodům navštívila i USA, Afriku( Zambie), Jižní Ameriku (Ekvádor), Indonésii, Indii, Makau (Čína), Malajsii, Nový Zéland, Austrálii, Brunej, Spojené Arabské Emiráty.

V rámci besedy se klienti zajímavou formou seznámili s typickou faunou a flórou dané oblasti, tradiční kulturou a obyvatelstvem. Zakomponovány byly i zajímavé aspekty hodnot místní společnosti, školství a specifik výuky v dané zemi. Vše doplňují sportovní zážitky nejen ze závodů na divoké vodě.

Paní Halášková se v Japonsku osobně setkala s Gejšou, které jsou již od 3 let vychovávány a připravovány k tomuto povolání. Ukázali jsme si nejrychlejší vlaky na světě „Šinkanzeny“, které dosahují až 600km/h. Přivezla nám ukázat i spoustu zajímavých předmětů např. jejich typické boty či kimono, ale také medaile, které v Japonsku vybojovala.

Už nyní se těšíme na zajímavé vyprávění o Novém Zélandu a Austrálii. Držíme palečky při dalších závodech a moc děkujeme za velice krásné dopoledne.

Předchozí článekDalší článek