SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Přišel k nám do Olomouce Ježíšek

Nádherně vyzdobené stoly, bílé ubrusy, vánoční ubrousky a dekorace v podobě svícnů a chvojí naznačovaly, že dnes bude na našem domově výjimečný oběd – „štědrodenní“. Snad každý obyvatel našeho domova si ze svého šatníku vybral tu nejsvátečnější košili či halenku, šaty, sako. Dnes totiž přijde Ježíšek. Dozlatova usmažený, šťavnatý řízek a tradiční bramborový salát, na stolech mnoho druhů cukroví. Byla to vánoční hostina, jak má být.

Naše vedoucí sociální péče Věra Seidelmannová zahájila oběd proslovem a slavnostním přípitkem. Jako přípitek se rozléval růžový sekt, který byl příjemně sladký a navodil milou a uvolněnou atmosféru. „Dobrou chuť!“ zaznělo v prostorách naší útulné jídelny. Všichni se už těšili na Ježíška a dárečky.

Každý klient dostal kosmetický balíček plný voňavých dárečků v podobě sprchových gelů a tělových krémů. Na závěr si klienti rozbalili společný velký dárek, a to holandský billiard, který nám bude sloužit nejen k zábavě a sportovním utkáním, ale i k trénování jemné motoriky a soustředěnosti. Další společný dárek nejvíce potěšil členky klubu „Prima vařečka“, které 2krát v měsíci vaří pro své kolegy dobroty nejen slané, ale i sladké. Tímto dárkem byl dvouplotýnkový vařič. „Uděláme si palačinky!“ hned navrhla paní Ludmila Kučová. „A co takhle bramboráky?“ reagovala paní Miloslava Kondášová. No, nechme se překvapit, co nám dámy příště připraví.

Společně jsme si zazpívali vánoční píseň Tichá noc, která atmosféru tohoto odpoledne krásně podtrhla. Krásné Vánoce všem lidem a bohatého Ježíška.

Předchozí článekDalší článek