SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Vánoční jarmark a slavnostní rozsvěcení vánočního stromu

11.12. 2017 od 14:30 hodin proběhl v prostorách naší jídelny již 3. tradiční vánoční jarmark a slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

Celou akci zahájily malé mažoretky s vystoupením „Večerníček“. Bylo to jejich úplně první vystoupení na veřejnosti, a tak jim klienti drželi pevně palečky. Vystoupení se nad očekávání podařilo a klienti poděkovali bouřlivým potleskem.

Po tomto vystoupení jsme přistoupili ke slavnostnímu rozsvícení stromečku, na které jsme se všichni již od rána moc těšili. V úplné tmě jsme společně počítali od 10 do 0, kdy se nám stromeček ukázal v celé své kráse. „Je nádherný,“ komentovali společně nejen naši klienti, ale i rodinní příslušníci a hosté našeho jarmarku. V této kouzelné atmosféře jsme si zazpívali tu nejkrásnější vánoční koledu Narodil se Kristus Pán. Některým se objevila na tváři i slzička dojetí.

Následovalo druhé vystoupení mažoretek, tentokrát ve věku 6–11 let, s nacvičenou choreografií „Zimní vločka“. S velice náročnými pózami a choreografií se děvčata popasovala na jedničku. „Ty děvčátka jsou tak šikovné,“ zhodnotila vystoupení paní Miloslava Kondášová. Paní Alena Pešková pohladila dívenku po vláskách a řekla: „Ta je moc šikovná, připomíná mi mou vnučku“. Úsměv na její tváři dokazoval spokojenost.

Malé i větší mažoretky na závěr podarovaly naše klienty vánočními obrázky, které pro ně samy namalovaly, a drobnými dárečky. Radostné dojetí bylo všudypřítomné. Po skončení tohoto programu všichni se zájmem okukovali připravený jarmark a spoustu nádherných výrobků, které vyrobily šikovné ruce našich klientů. Nejen děti a jejich rodiče, ale i zaměstnanci, hosté a klienti si na vánočním jarmarku vybrali výrobek, který se jim nejvíce líbil. Šité vánoční hračky, sobi, pejsci, prasátka pro štěstí, pohádková postavička Perníček z pohádky Shrek a mnoho dalších výrobků nejvíce potěšilo děti. Dekorativní věnce na dveře z různých netradičních materiálů, jako je korek, pytlovina nebo klubíčka z vlny, andílci a vánoční pytlíky, stromečky z větviček bohatě nazdobené, zkrátka vybrat si musel snad každý.

Celým domovem se vinula vůně vánočního punče a perníčků. Odpolednem provázela aktivizační pracovnice Lenka Bazgerová, která hned v úvodu poděkovala všem, kteří s přípravou jarmarku pomáhali: „Všem z celého srdce děkuji, nejvíce mé kolegyni Lucince, která mi byla vždy k ruce a měla se vším trpělivost.“ Aktivizační pracovnice Věra Matochová dodala: „Moc se mi to tady líbilo, jste jedničky, holky!“

Vy, co jste to k nám letos nestihli, čekáme Vás příští rok, stojí to za to!

Krásné vánoční svátky všem.

Předchozí článekDalší článek