SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Mikulášská nadílka u nás na domově v Olomouci 5.12.2017

6

Svatý Mikuláš, andělé a zlobivý čert zavítali i k nám. Andělé Lucionel a Lenolel a pořádně strašidelný a zlobivý čert Barnabáš pod taktovkou rozvážného a moudrého Mikuláše navštívili všechny klienty, ale i zaměstnance našeho domova. Mikuláš ve své moudré knize hříchů a dobrých skutků našel vše o každém človíčku.

„Jejda, to jsem se lekla“, ohnala se paní Ilona Nečesaná, když na ni Barnabáš jukl a začernil jí tváře pro štěstí. Andělé však byli na blízku a čerta zahnali do kouta. Někdy se andělé museli i přimluvit u čerta, aby nikoho neodnesl. Mikuláš přistoupil ke každému klientovi zvlášť a z knihy hříchů přečetl, co bylo tento rok dobré a co ne. Nakonec všichni dostali balíček plný dobrot, andělský perník a čertovskou čokoládu. Jen Barnabáš si zklamaně něco brblal pod vousy – pytel měl totiž prázdný a do pekla nikoho neodnesl.

Těšil se už ale na odpoledne, kdy u nás v domově proběhla mikulášská nadílka pro děti našich zaměstnanců. Tam už se pár zlobivců našlo. Andělé ale opět moudře čerta odehnali. Ten se vztekal, až jiskry lítaly! Je ale pravda, že i slzičky některým ukáply, když se lekly našeho čerta Barnabáše. „Budu pomáhat mamince, slibuju,“ vzlykala malá Monička. Děti Mikulášovi zazpívaly, odrecitovaly pěkné básničky a díky podpoře našich klientů nakonec Mikuláš odměnil všechny děti. Připomněl jim však, aby byly hodné a poslouchaly rodiče. Všechny do jednoho slíbily, že se budou snažit, pomáhat doma a učit se dobře ve škole. Nakonec jsme si společně zazpívali a zahráli na hudební nástroje písničku. I přes velké zklamání si poskakoval také Barnabáš. „Tak milí pozemšťané, nezapomeňte na to, co jste mi slíbili, buďte k sobě ohleduplní a nezapomeňte se na svět kolem sebe usmívat. Hodně zdraví a štěstí!“ popřáli Mikuláš, andělé i dokonce Barnabáš a s úsměvem se rozloučili. Za rok na viděnou!

Předchozí článek