SeneCura SeniorCentrum Olomouc

Cestománie Švýcarsko

V pondělí 20. 11. jsme se s klienty našeho SeniorCentra vydali napříč Švýcarskem prostřednictvím poutavého vyprávění v podání naší vedoucí sociální pracovnice Věry Seidellmanové

První zastávka byla v Ženevě, kde návštěvníky vítal úchvatný vodotrysk. Dále jsme navštívili horské městečko a s obdivem jsme si prohlédli malebný, malovaný dům pod horou Aigriille du Midi. Už z dálky nás vítala socha známého zpěváka Freddieho Mercuryho ve městě Montreux.

Nádherná Švýcarská příroda a úchvatná scenérie hor v nás vyvolávala až reálné pocity chladu, kdy na vrcholcích hor byl již bílý sníh a všude kolem spousta zeleně. Malebná horská městečka na úpatí těchto majestátných hor, domky bohatě zdobené květinami. „ To je krása“ reagovala hned paní Alžběta Večeřová. Také zavzpomínala, že Švýcarsko několikrát v mládí navštívila a poutavé vyprávění Věry doplnila o zajímavé poznatky.  „Vždycky mají vše tak čisťounké a upravené, radost pohledět!“

Největším zážitkem byla ale exkurze do čokoládovny Cailler. Nejen čokoládové pralinky, které jsou vyhlášené, ale další sladké dobroty jsme si prohlédli a nezůstalo jen u koukání.

Pro naše cestovatele jsme připravili kaskádovitou fontánu plnou výborné tekoucí čokolády. Ve chvíli, kdy jsme procházeli Švýcarskou továrnou na čokoládu, jsme si pochutnávali na čokoládě s kousky banánu v miskách. Olizovali jsme se až za ušima!

Švýcarsko nás opravdu uchvátilo. A kam se vydáme příště?

Těšit se můžeme na Japonsko, kam nás vezme sama mistryně ČR v raftingu Petra Halášková.

 

 Další článek